تصادفات رانندگی همواره با خسارات مالی به خودروهای درگیر همراه است. خوشبختانه، با تصویب قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث، داشتن بیمه شخص ثالث برای تمامی وسایل نقلیه اجباری شده و این امر فرآیند جبران خسارات ناشی از تصادفات را سادهتر کرده است. بااینحال، تصادفات رانندگی ممکن است به انواع مختلفی از خسارات منجر شود که صرفاً جبران خسارات مستقیم کافی نیست.
یکی از این خسارات، افت قیمت خودرو در اثر تصادف است که میتواند چالشی جدی برای رانندگان باشد. مطالبه و دریافت خسارت افت قیمت خودرو، اغلب با پیچیدگیهایی همراه است و نیازمند آگاهی از مراحل قانونی و حقوقی آن میباشد.
در این مطلب، به بررسی نحوه مطالبه و دریافت خسارت افت قیمت خودرو و نکات کلیدی مرتبط با آن خواهیم پرداخت.
نکته مهم: مقاله حاضر بر اساس دستورالعمل نحوه محاسبه خسارت کسر قیمت وسیله نقلیه مصوب ۱۴۰۳/۰۸/۰۲ توسط تیم حقوقی وکیل سوال تهیه و تدوین شده است.
خسارات مالی ناشی از تصادفات رانندگی را میتوان به دو دسته خسارات مستقیم و خسارات غیرمستقیم تقسیم کرد.
آسیب به خودرو و تعویض قطعات آن، علاوه بر هزینههای تعمیر، بهصورت غیرمستقیم موجب کاهش ارزش خودرو میشود. این نوع کاهش ارزش، بهاصطلاح خسارت افت قیمت خودرو نامیده میشود. بهعنوان مثال، اگر خودرویی با مدل، سال ساخت، کارکرد و آپشنهای خاص، ارزشی معادل یک میلیارد تومان داشته باشد، پس از وقوع تصادف و وارد شدن خسارت به بدنه آن، ممکن است ارزش خودرو به ۹۰۰ میلیون تومان کاهش یابد. این کاهش قیمت که بهصورت مستقیم قابل مشاهده نیست، همان خسارت افت قیمت خودرو است.
شناخت این نوع خسارت و نحوه مطالبه آن میتواند برای رانندگان درگیر در تصادفات بسیار حائز اهمیت باشد.
میزان افت قیمت خودرو پس از تصادف صرفاً به میزان خسارات وارده وابسته نیست، بلکه عوامل دیگری نیز بر میزان افت قیمت خودرو تأثیرگذار است. این عوامل را میتوان به این ترتیب نام برد:
افت قیمت خودرو در اثر تصادفات رانندگی یک موضوع غیرقابل انکار است. این مسئله اختصاص به ماشینهای لوکس و گران قیمت ندارد و هر ماشینی در اثر تصادف رانندگی و ورود خسارات سنگین دچار افت قیمت خواهد شد. دریافت خسارت افت قیمت خودرو همیشه یکی از موارد اختلافی بین راننده مقصر و راننده زیاندیده بوده است؛ زیرا تعهدات شرکتهای بیمه شامل پرداخت خسارت افت قیمت خودرو نمیشد و راننده مقصر نیز به علت غیرمستقیم و نامحسوس بودن این خسارت از پرداخت آن اجتناب مینمود. این در حالی است که مطابق مواد 1 و 2 قانون مسئولیت مدنی مصوب 1339 لزوم جبران خسارت یک اصل غیرقابل انکار است و اگر هرکسی منجر به ورود ضرر به شخص دیگری شود، موظف به جبران خسارت وارده است.
مطابق قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث، بیمه شخص ثالث تنها خسارات مستقیم وارده به اشخاص ثالث را تحت پوشش قرار میداد و این موضوع شامل خسارت افت قیمت خودرو نمیشد. خوشبختانه با ابلاغ دستورالعمل نحوه محاسبه خسارت کسر قیمت وسیله نقلیه در آبان ماه 1403، از اول دی ماه 1403 شرکتهای بیمه ملزم به پرداخت خسارت افت قیمت خودرو شدهاند. بنابراین، از این تاریخ به بعد، راننده زیاندیده میتواند با استفاده از بیمه شخص ثالث راننده مقصر کلیه خسارات ناشی از تصادف از جمله خسارت کسر قیمت خودرو را دریافت نماید.
در وقوع تصادفات رانندگی و پرداخت خسارت افت قیمت به راننده زباندیده میتوان قائل به وجود نقش مؤثری برای دو گروه از اشخاص به ترتیب زیر شد.
تصویب و ابلاغ دستورالعمل نحوه محاسبه خسارت کسر قیمت وسیله نقلیه گامی بزرگ و مهم در حوزه قانونگذاری محسوب میشود. زیرا این دستورالعمل صراحتاً شرکتهای بیمه را موظف نموده است تا در قالب بیمه شخص ثالث خسارت افت قیمت خودروی زیاندیده را جبران نمایند. پیش از این نیز، دارندگان وسایل نقلیه با استفاده از بیمه بدنه خودروی خود میتوانستند خسارت افت قیمت اتوموبیل خود را جبران نمایند.
علاوه بر شرکتهای بیمه، راننده مقصر از باب قواعد مسئولیت مدنی و الزام به جبران خسارت موظف به جبران خسارت افت قیمت خودروی زیاندیده است. چنانچه راننده مقصر فاقد بیمهنامه باشد یا اینکه سقف تعهدات بیمه پوششدهنده کلیه خسارات وارده به زیاندیده نباشد، موظف است به صورت شخصی خسارات وارده به زیاندیده یا زیاندیدگان را جبران نماید.
در بیمه شخص ثالث، رانندگان میتوانند سقف تعهدات بیمه را در مقادیر مختلف انتخاب کرده و بر اساس آن، حق بیمه پرداخت کنند. تعیین این سقف کاملاً به انتخاب بیمهگذار بستگی دارد.
در صورت وقوع تصادف، شرکت بیمه موظف است خسارات وارده به اشخاص ثالث، از جمله خسارت افت قیمت خودرو، را تا سقف تعهدات بیمهنامه جبران کند. اگر میزان خسارت بیشتر از سقف تعهدات بیمهگر باشد، مابهالتفاوت آن بر عهده راننده مقصر خواهد بود و شرکت بیمه تعهدی نسبت به پرداخت این مبلغ اضافی ندارد.
همچنین، در صورتی که خودروی غیرمقصر دچار افت قیمت شود، مالک خودرو میتواند برای جبران این خسارت در حد تعهدات، به بیمه بدنه خود مراجعه کند. این امکان راهکاری مکمل برای جبران خسارتهای وارده فراتر از تعهدات بیمه شخص ثالث است.
افت قیمت خودرو پس از تصادف، بر تمامی خودروها تأثیر میگذارد و معمولاً فروش خودروهای تصادفی دشوارتر از خودروهای سالم است. بااینحال، تبصره ماده 6 دستورالعمل نحوه محاسبه خسارت افت قیمت، خودروهایی را که ده سال یا بیشتر از سال ساخت آنها گذشته باشد، از دریافت خسارت افت قیمت مستثنی کرده است. بنابراین، این خسارت تنها شامل خودروهای زیر ۱۰ سال میشود.
در پرداخت خسارت افت قیمت، میان خودروهای متعارف (مانند دنا و سمند) و غیرمتعارف (خودروهای لوکس) تفاوتهایی وجود دارد.
بهعنوان مثال، اگر قیمت روز یک خودروی متعارف داخلی 1 میلیارد تومان باشد، سقف تعهدات بیمه در جبران خسارت افت قیمت خودروهای غیرمتعارف تنها تا 200 میلیون تومان خواهد بود.
با توجه به محدودیت تعهدات بیمه شخص ثالث برای خودروهای لوکس، توصیه میشود که دارندگان این خودروها حتماً بیمه بدنه تهیه کنند تا بتوانند خسارات افت قیمت را بهطور کامل جبران کنند. این اقدام میتواند فشار مالی ناشی از تصادفات را به حداقل برساند.
دستورالعمل نحوه محاسبه خسارت افت قیمت خودرو، امکان دریافت این خسارت را برای خودروهای با قدمت ۱۰ سال و بیشتر از شرکتهای بیمه منتفی دانسته است. با این حال، در چنین مواردی، مالک خودرو میتواند بهجای دریافت خسارت از شرکت بیمه، از طریق قواعد مسئولیت مدنی اقدام کرده و از راننده مقصر مطالبه خسارت کند. این امکان به زیاندیدگان اجازه میدهد تا خسارت افت قیمت خودرو را بهصورت مستقیم از فرد مقصر دریافت کنند. به این ترتیب، حتی در صورت شمول این محدودیت، راهکارهای قانونی دیگری برای جبران خسارت وجود دارد.
بیمه شخص ثالث کلیه خسارات وارده به اشخاص ثالث، از جمله رانندگان، عابران پیاده یا سرنشینان خودروی مقصر، را جبران میکند. به دلیل اهمیت این بیمه، داشتن بیمه شخص ثالث برای تمامی وسایل نقلیه الزامی است.
در مقابل، بیمه بدنه برای جبران خساراتی که تحت پوشش بیمه شخص ثالث قرار نمیگیرند، مانند خسارات وارده به خودروی راننده مقصر، قابل استفاده است. محدوده پوشش بیمه بدنه بر اساس توافق میان شرکت بیمه و بیمهگذار تعیین میشود.
با این ویژگی، راننده مقصر میتواند خسارت افت قیمت خودروی خود را از طریق بیمه بدنه جبران کند. همچنین، دارندگان خودروهای لوکس در صورتی که بیمه شخص ثالث راننده مقصر نتواند تمامی خسارت افت قیمت اتومبیل آنها را پوشش دهد، میتوانند مابهالتفاوت این خسارت را از بیمه بدنه خود دریافت کنند.
پیشتر عوامل مؤثر بر افت قیمت خودرو بیان شدند. میزان کسر قیمت اتوموبیل با توجه به این عوامل تعیین میشود. دستورالعمل نحوه محاسبه خسارت کسر قیمت وسیله نقلیه نحوه تعیین میزان افت قیمت خودرو را با توجه به میزان آسیب و سال ساخت خودرو تعیین نموده است. فرمول محاسبه افت قیمت خودرو به موجب دستورالعمل نحوه محاسبه خسارت کسر قیمت وسیله نقلیه به شرح زیر تعیین شده است:
۴۰۰/ (ضریب سن * ضریب تصادف * ارزش وسیله نقلیه) = کسر قیمت
محاسبه این میزان بر عهده کارشناس و ارزیاب شرکت بیمه قرار دارد. در واقع، رانندگان درگیر در تصادف نمیتوانند به صورت شخصی مبلغی را تحت عنوان خسارت افت قیمت خودرو تعیین نموده و آن مبلغ را از شرکت بیمه مطالبه نمایند؛ بلکه کارشناس شرکت بیمه بایستی خودروی تصادفی را مورد بازدید و معاینه قرار داده و با توجه به معاینه خود و طبق فرمول بیان شده، میزان خسارت افت قیمت خودرو را محاسبه نماید.
در محاسبه میزان خسارت افت قیمت خودرو، توجه به این نکته ضروری است که آسیب به تمامی قطعات خودرو شامل خسارت افت قیمت نمیشود. بر اساس دستورالعمل نحوه محاسبه خسارت کسر قیمت وسیله نقلیه، خسارت واردشده به قطعات زیر مشمول پرداخت خسارت افت قیمت نخواهد بود:
در زمان وقوع تصادفات رانندگی عمدتاً اختلافاتی بین راننده مقصر و زیاندیده نسبت به جبران خسارات وارده ایجاد میگردد. اما با حضور مأمور راهنمایی و رانندگی و تعیین راننده مقصر تاحدی این اختلافات کاهش یافته و راننده مقصر ملزم به جبران خسارات وارده به راننده زیاندیده خواهد شد. در این بین، ممکن است راننده زیاندیده با توجه به میزان خسارت و نوع اتوموبیل خود تقاضای دریافت خسارت کسر قیمت خودرو را نماید یا اینکه شرکت بیمه ثالث یا بدنه از پرداخت خسارت افت قیمت خودداری نماید. در چنین شرایطی، با توجه به اوضاع و احوال موجود راننده زیاندیده به یکی از دو طریق زیر میتواند خسارت افت قیمت خودروی خود را دریافت نماید:
اگر توافقی میان مالک خودرو و شرکت بیمه حاصل نشود، زیاندیده میتواند از طریق مراجع قانونی اقدام کند:
در هنگام ثبت دادخواست حقوقی همیشه شرکت بیمه بدنه،ثالث، مالک خودرو و هم چنین مقصر تصادف را مورد خوانده قرار دهید.
برای تامین دلیل در مورد افت قیمت خودرو و ارجاع به کارشناس رسمی دادگستری، مراحل زیر را باید انجام دهید:
ابتدا باید با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک، یک دادخواست تحت عنوان “تامین دلیل” ثبت کنید. در این دادخواست، توضیح دهید که به چه دلیلی قصد دارید افت قیمت خودرو را ارزیابی کنید. اطلاعات اصلی که باید در دادخواست بیاورید شامل:
بعد از ثبت دادخواست، دادگاه صلح با بررسی درخواست شما، قرار تامین دلیل صادر میکند. سپس یک کارشناس رسمی دادگستری برای بررسی خودرو مشخص میشود
کارشناس تعیینشده از خودرو بازدید میکند و تمام جوانب را بررسی میکند. این موارد میتواند شامل مشاهده خودرو، مطالعه گزارش تصادف (اگر وجود دارد)، بررسی فاکتورهای تعمیرات و حتی قیمت خودرو در بازار باشد.
در نهایت، کارشناس گزارشی تهیه میکند که شامل میزان دقیق افت قیمت خودرو است.
بعد از بررسی، گزارش رسمی کارشناس× نظریه به شما ابلاغ الکترونیک می شود.
اگر گزارش کارشناس نشان دهد که خودرو افت قیمت داشته، میتوانید از این گزارش برای مطالبه خسارت از بیمه، مقصر حادثه یا هر فرد یا نهادی که مسئول است، استفاده کنید. در صورتی که توافقی حاصل نشود، امکان طرح دعوی حقوقی در دادگاه نیز وجود دارد.
برای طرح شکایت دریافت خسارت افت قیمت خودرو راننده زیاندیده بایستی مطابق مراحل زیر اقدام به طرح شکایت نماید.
ثبت هر دادخواست یا شکوائیهای منوط به ثبت نام در سامانه ثنا و دارا بودن پروفایل شخصی در این سامانه است. به این منظور، هر شخصی میتواند با استفاده از کد ملی خود از طریق مراجعه حضوری به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا مراجعه شخصی به سامانه ثنا به صورت اینترنتی در این سامانه ثبت نام نماید.
خواهان برای دریافت خسارت افت قیمت خودروی خود موظف است هرگونه سند یا مدرک دال بر وقوع تصادف و تقصیر راننده دیگر را جهت ارائه به دادگاه جمعآوری نماید.
به منظور دریافت خسارت افت قیمت خودرو راننده زیاندیده موظف است که یک دادخواست مطابق شرایط و نکات حقوقی لازم تهیه کرده و آن را تقدیم دادگاه صالح نماید. دادگاه صالح با دریافت این دادخواست و بررسی خواسته خواهان و مدارک ارائه شده اقدام به رسیدگی خواهد نمود.
شروع فرایند رسیدگی به شکایت دریافت خسارت افت قیمت خودرو منوط به ثبت دادخواست در سامانه ثناست. به این منظور،خواهان میتواند با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات قضایی الکترونیک دادخواست خود را یه ثبت رسانده و یا اینکه وکیل وی میتواند از طریق سامانه خودکاربری وکلا اقدام به ثبت این دادخواست نماید.
هنگامی که شما برای دریافت خسارت ناشی از افت قیمت خودرو به دلیل تصادف اقدام میکنید، مراجع قضایی پس از بررسی مدارک و شواهد ارائهشده، پرونده را به کارشناس متخصص ارجاع میدهند. کارشناس با انجام بررسیهای دقیق و تخصصی، میزان خسارت و صحت وقوع آن را تعیین میکند.
سپس قاضی با توجه به نظر کارشناس، رای نهایی خود را صادر کرده و راننده مقصر را ملزم به پرداخت خسارت افت قیمت خودرو میکند.
اگر پیش از ثبت دادخواست اصلی، از طریق دادگاه صلح نسبت به تأمین دلیل و اخذ نظر کارشناس اقدام کرده باشید، باید این مدارک را به عنوان ضمایم دادخواست ارائه دهید.
برای طرح شکایت دریافت خسارت افت قیمت خودرو راننده زیاندیده موظف به ارائه اسناد و مدارک ویژهای است که عبارتند از:
در صورت عدم حصول توافق رانندگان نسبت به پرداخت خسارت افت قیمت خودرو، برای طرح شکایت دریافت خسارت افت قیمت خودرو مهلت زمانی مشخصی تعریف نشده است و راننده زیاندیده هر زمان که بخواهد میتواند این شکایت را مطرح نماید. اما بهتر آن است که برای جلوگیری از بروز اختلافات بیشتر و سهولت در اثبات خسارت و تسریع در دریافت آن در اولین فرصت ممکن شکایت دریافت خسارت افت قیمت خودرو تقدیم دادگاه شود.
در صورتی که پس از وقوع تصادف رانندگی نسبت به پرداخت خسارت افت قیمت خودرو میان رانندگان توافق حاصل نشود، راننده زیاندیده میتواند به منظور طرح شکایت، دادخواستی مطابق این نمونه تهیه نماید.
مشخصات خواهان:
مشخصات خوانده:
اطلاعات وکیل (در صورت وجود):
موضوع دادخواست: مطالبه خسارت افت قیمت خودرو در اثر وقوع تصادف رانندگی
دلایل و منضمات: گزارش مأمور راهنمایی و رانندگی، کروکی تصادف، مدارک مالکیت خودرو، نظریه کارشناس خودرو و …
شرح دادخواست:
ریاست محترم دادگاه عمومی حقوقی شهرستان ……….
با سلام و احترام
به استحضار میرساند که اینجانب …………… فرزند ………. مالک یک دستگاه اتوموبیل ………. به شماره پلاک ………. در تاریخ …….. در نشانی ……………………… با آقا / خانم ……… مالک خودروی ………… تصادف نمودهام. بنا به گزارش مأمور راهنمایی و رانندگی حاضر در صحنه تصادف که ضمیمه این دادخواست شده است، نامبرده به عنوان راننده مقصر شناخته شده است.
به دنبال وقوع این تصادف، خودروی اینجانب دچار آسیب شدید شده و ارزش بازاری آن به میزان …………. ریال کاهش یافته است. میزان افت خسارت خودروی اینجانب مورد تأیید کارشناس خودرو نیز قرار گرفته و مستند آن ضمیمه دادخواست شده است. با توجه به اینکه راننده مقصر صرفاً خسارت مستقیم وارده به اتومبیل اینجانب را جبران کرده و اقدامی در جهت جبران خسارت افت قیمت اتوموبیل ننموده است، تقاضای رسیدگی و صدور حکم به الزام خوانده به جبران خسارت افت قیمت خودروی اینجانب را دارم.
با تشکر
نام و نام خانوادگی خواهان
امضاء
تاریخ
به طور کلی، همه دارندگان وسایل نقلیه به دنبال حفاظت از اتوموبیل خود به نحو احسن و پیشگیری از افت قیمت خودروی خود نسبت به قیمت بازار هستند. دارندگان وسایل نقلیه با رعایت چند نکته ساده میتوانند مانع افت قیمت اتوموبیل خود شوند. این نکات عبارتند از:
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه مطالبه خسارات تصادف می توانید مقاله وکیل سوال با موضوع دریافت خسارت تصادف خودرو + نمونه دادخواست کامل را مطالعه نمایید.
مطالبه خسارت افت قیمت خودرو به علت نامحسوس و غیرملموس بودن همواره امر دشواری است. به همین خاطر، در بسیاری از موارد راننده زیاندیده از دریافت خسارت افت قیمت خودروی خود صرف نظر مینماید. این امر موجب تضییع حقوق افراد شده و در تضاد با اصل لزوم جبران خسارت قرار دارد. به همین خاطر، بهتر است در صورت وقوع تصادف رانندگی راننده زیاندیده مشورت و راهنماییهای لازم را از یک وکیل متخصص دریافت نماید تا بتواند مطابق این راهنماییها اقدام به مطالبه خسارات وارده از جمله خسارت افت قیمت خودرو به صورت قانونی نماید.
در صورت نیاز به طرح شکایت نسبت به مطالبه خسارت افت قیمت خودرو نیز همراهی یک وکیل متخصص موجب خواهد شد تا فرایند طرح شکایت و دریافت حکم به نفع خواهان به صورت قانونی و در مسیری صحیح انجام شود.
ورود آسیب شدید به خودروها در اثر تصادفات رانندگی موجب کاهش قیمت آنها شده و فروش خودروی تصادفی را دشوار مینماید. این مسئله که در اصطلاح خسارت افت قیمت خودرو نامیده میشود یکی از خسارات غیرمستقیم ناشی از تصادفات رانندگی است. به علت غیرمستقیم و ناملموس بودن خسارت افت قیمت بسیاری از رانندگان تصور میکنند که امکان مطالبه و دریافت این خسارت از راننده مقصر وجود ندارد. در حالی که از باب قواعد مربوط به مسئولیت مدنی راننده مقصر ملزم به جبران کلیه خسارات وارده به شخص زیاندیده، از جمله خسارت افت قیمت خودروست.
از طرف دیگر با اجرایی شدن دستورالعمل نحوه محاسبه خسارت کسر قیمت وسیله نقلیه از اول دی ماه 1403، بیمههای شخص ثالث موظف به تحت پوشش قرار دادن خسارت افت قیمت خودرو یا خودروهای زیاندیده نیز شدهاند. در نتیجه، رانندگان زیاندیده با استفاده از بیمه شخص ثالث راننده مقصر میتوانند خسارات مستقیم و خسارت افت قیمت اتوموبیل خود را جبران نمایند. مطالبه و دریافت این نوع خسارت مطابق نکات و مراحلی که در این گفتار توضیح داده شده است انجام میشود.
امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده و اطلاعات کافی در زمینه مطالبه و دریافت خسارت افت قیمت خودرو را در اختیار شما قرار داده باشد. در صورتی که با سؤال یا ابهامی در این زمینه مواجه هستید، میتوانید پرسش خود را در قسمت دیدگاهها درج نمایید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود. در صورت نیاز به دریافت مشاوره تخصصی نیز میتوانید از طریق شماره تماس یا فرم ارتباطی با ما در ارتباط باشید.
خانم امالبنین تنکابنی رضایی، وکیل پایه یک دادگستری و مدیر مجموعه وکیل سؤال، با سالها تجربه در زمینه ارائه خدمات حقوقی، شخصاً بر کیفیت خدمات ارائه شده نظارت خواهند داشت.
وکیل سؤال – همراه شما در مسیر عدالت
پس از وقوع تصادف رانندگی و ورود آسیب شدید به اتوموبیل، قیمت خودروی آسیبدیده نسبت به قیمت بازار کاهش یافته و فروش آن سختتر خواهد شد. این کاهش قیمت که جنبه غیرملموس دارد در اصطلاح خسارت افت قیمت خودرو نامیده میشود.
از سالها قبل، رانندگان در صورت داشتن بیمه بدنه میتوانستند با استفاده از آن خسارت افت قیمت خودروی خود را جبران نمایند. با اجرایی شدن دستورالعمل نحوه محاسبه خسارت کسر قیمت وسیله نقلیه از اول دی ماه 1403 بیمههای شخص ثالث نیز ملزم به جبران خسارت افت قیمت خودروی زیاندیده، علاوه بر خسارات مستقیم ناشی از تصادف شدند.
از باب قواعد مربوط به مسئولیت مدنی مسئولیت اصلی جبران خسارت افت قیمت خودروی بر عهده راننده زیاندیده است و استفاده از بیمه شخص ثالث راننده مقصر بابت کاهش بار مالی جبران خسارت است. به همین دلیل، در صورت بیمه نبودن راننده مقصر یا عدم پوشش کلیه خسارات توسط بیمه، راننده مقصر ملزم به جبران تمام یا مابهالتفاوت خسارت وارده است.
برای دریافت خسارت افت قیمت خودرو بهترین و سادهترین راهکار توافق رانندگان درگیر در تصادف نسبت به نوع و میزان خسارت است. اما در صورت عدم حصول توافق، راننده زیاندیده بایستی با طرح شکایت خسارت افت قیمت اتوموبیل خود را مطالبه و دریافت نماید.
مطابق دستورالعمل نحوه محاسبه خسارت کسر قیمت وسیله نقلیه، بیمههای شخص ثالث تنها ملزم به جبران خسارت افت قیمت خودروهایی هستند که کمتر از ده سال از ساخت آنها گذشته باشد. در نتیجه، خودروهایی که ده سال یا بیشتر از تولید آنها گذشته باشد، از پوشش بیمه شخص ثالث خارج شده و جبران خسارت افت قیمت آنها تنها توسط راننده مقصر امکانپذیر است.
برای طرح شکایت مطالبه و دریافت خسارت افت قیمت خودرو ارائه مدارک مالکیت خودرو، گزارش مأمور راهنمایی و رانندگی، کروکی تصادف و نظریه کارشناس خودرو در خصوص میزان افت قیمت اتوموبیل الزامی است.
نظرات کاربران