پيرو تصويب و ابلاغ سياستهای كلی شبكههای اطلاع رسانی رايانهای از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی (نامههای شماره 1033/1 مورخ 1380/3/9 و شماره 1072/1 مورخ 1380/3/13 دفتر مقام معظم رهبری)، شورای عالی انقلاب فرهنگی مقررات و ضوابط شبكههای اطلاعرسانی رايانهای را به اين شرح تصويب كرد:
به منظور انتظام امور و فعاليتهای اطلاع رسانی و توسعه خدمات دسترسی به اينترنت در كشور، مقررات و ضوابط شبكههای اطلاع رسانی رايانهای با مدنظر قرار دادن نكات اساسی ذيل تنظيم شده است:
1- حق دسترسی آزاد مردم به اطلاعات و دانش.
2- مسؤوليت مدنی و حقوقی افراد در قبال فعاليتهای خود.
3- رعايت حقوق اجتماعی و صيانت فرهنگی و فني كشور در اين قلمرو.
4- ايجاد حداكثر سهولت در ارائه خدمات اطلاع رسانی و اينترنت به عموم مردم.
1– ايجاد نقطه تماس بين المللی
(ACCES SERVICE PROVIDER – A.S.P ) در انحصار دولت ميباشد و ارائه مجوز به دستگاههای ذيربط توسط شورای عالی اطلاع رسانی صورت ميگيرد.
2– دستگاههای اجرايی دولتی برای سرمايهگذاری جهت ايجاد نقطه تماس بينالمللی، به طور مستقل از شبكه مخابرات كشور، لازم است گزارش توجيهی فرهنگی، علمی – فنی و اقتصادی مربوط را با امضای بالاترين مقام اجرايی به تأييد سازمان مديريت و برنامهريزی كشور برسانند. تصويب نهايی به عهده شورای عالی اطلاع رسانی ميباشد.
3– دستگاه اجرايی يك نسخه از درخواست خود را همراه با توجيه فنی به وزارت پست و تلگراف و تلفن تحويل میدهد. اين درخواست همراه با گزارش بررسی فنی وزارت مذكور شامل توان علمی و فنی درخواست كننده، بررسی فركانسی و ساير امور فنی و مهندسی برای تصويب نهايی به شورای عالی اطلاع رسانی ارسال میشود. اين شورا ظرف مدت يك ماه پس از دريافت نظرات وزارت اطلاعات و وزارت پست و تلگراف و تلفن اعلام نظر خواهد نمود.
تبصره – سازمان صدا و سيما صرفاً براي وظيفه پخش برنامههای راديويی و تلويزيونی خود از شبكه اينترنت، نياز به مجوز از شورای عالی اطلاع رسانی ندارد ولی برای ارائه ساير خدمات اينترنتی موظف به اخذ مجوزهای اين مصوبه میباشد.
4– وزارت پست و تلگراف و تلفن موظف است در اسرع وقت كليه مشخصات امكانات فنی را كه طبق ماده 3 از درخواست كنندگان دريافت نموده، در اختيار وزارت اطلاعات قرار دهد.
وزارت اطلاعات نيز موظف است ضمن بررسیهای لازم فنی – حفاظتی، در زمانبندی مقرر، پيشنهادهای اصلاحی را برای منظور نمودن توسط متقاضی، با هماهنگی وزارت پست و تلگراف و تلفن در مدت زمان حداكثر يك ماه اعلام نمايد. در صورت عدم اعلام، مشخصات امكانات مزبور تأييد شده تلقی خواهد شد.
5– هر دستگاه اجرايی كه مجوز برقراری تماس بين المللی را اخذ مینمايد صرفاً مجاز به ارائه خدمات در محدوده وظايف قانونی و تشكيلات مصوب خود ميباشد. در صورت عدم رعايت اين امر، پس از تذكر كتبی وزارت پست و تلگراف و تلفن، برای لغو مجوز اقدام خواهد شد.
6– كليه ايجاد كنندگان نقطه تماس بين المللی (از جمله شركت مخابرات ايران)موظف ميباشند تا امكانات فنی لازم در حفاظت و كنترل متمركز از شبكههای مزبور، به شرح ذيل را فراهم آورند:
الف – سيستم پالايش (Filtering ) مناسب به منظور ممانعت از دسترسی به پايگاههای ممنوع اخلاقی و سياسی و حذف ورودیهای (Port ) غيرمطلوب.
تعيين ضوابط پالايش (Filtering ) توسط كميسيون راهبردی شورای عالی اطلاعرسانی صورت خواهد گرفت.
ب – سيستم بارو (Firewall ) مناسب به منظور صيانت شبكهها از تخريب، فريب و سرقت اطلاعات.
ج – دايركننده نقطه تماس بين المللی اينترنتی موظف است بانك فعاليتهای اينترنتی كاربران خود را قابل دسترسی وزارت پست و تلگراف و تلفن قرار دهد تا براساس ضوابط و مصوبات شورای عالی امنيت ملی با حكم قاضی ذيربط حسب درخواست در اختيار وزارت اطلاعات قرار گيرد.
د – امكان جلوگيری از برقراری ارتباطات غيرمتعارف، نظير ارتباطات غيرمتقارن و ارتباطات غيرمستقيم در موارد غيرمجاز (پيشكار – Proxy Server)
7– به منظور صيانت از شبكه اطلاع رسانی ملی، وزارت پست و تلگراف و تلفن موظف است تمهيداتی را فراهم آورد تا ارتباطات بين كاربران در داخل كشور حتی الامكان از طريق شبكه مازه (Back Bone) داخل كشور صورت پذيرد.
8– دارندگان مجوز تنها میتوانند خدماتی را ارائه نمايند كه در مجوز ذكر شده است و تخطی از اين امر تخلف محسوب میشود.
9– دارندگان مجوز نقطه تماس بين المللی موظف به رعايت كليه ضوابط مندرج در اين آييننامه و قوانين و مقررات جاری كشور میباشند و در صورت تخلف از آن در مرحله اول تذكر و در مرحله دوم قطع موقت (حداكثر يك هفته) صورت میگيرد و در صورت تكرار ضمن قطع ارتباط، با تأييد شورای عالی اطلاع رسانی و كميسيون ذيربط آن برای رسيدگی به جرائم، به مراجع ذيربط معرفی میشوند.
10– دستگاههای دولتی كه بدون اخذ مجوز اقدام به ايجاد نقطه تماس بينالمللی كردهاند موظف میباشند حداكثر ظرف يك ماه پس از ابلاغ اين آييننامه برای درخواست مجوز اقدام نمايند وگرنه براساس ماده 9 با آنان عمل خواهد شد.
تبصره– شركتهای بخش خصوصي كه تاكنون نسبت به ايجاد نقطه تماس بينالمللی اقدام كردهاند لازم است ظرف مدت 6ماه پس از ابلاغ اين آييننامه نسبت به جمع آوری تأسيسات يا واگذاری به بخشهای دولتی اقدام نمايند.
11– نظارت بر حسن اجرای عملكرد نقاط تماس به عهده وزارت پست و تلگراف و تلفن میباشد.
12– وزارت پست و تلگراف و تلفن گزارش عملكرد اين آييننامه را هر 6ماه يكبار برای بررسی در شورای عالی اطلاعرسانی ارائه میدهد.
1- تعريف رسا(ISP)
شركتها يا مؤسسات ارائه كننده خدمات اطلاع رسانی و اينترنتی، رسا يا (Internet Service Provider ISP ) خوانده ميشوند.
اينترنت از پيوند تعداد بيشماری شبكههای ارتباطی كامپيوتری كوچك و بزرگ كه حاوی اطلاعات متنوع ميباشد تشكيل ميشود. يك فرد متصل به شبكه اطلاع رسانی و اينترنت تنها مشاهده گر و مرورگر اينترنت نميباشد بلكه جزئي از اين شبكه بوده و میتواند با آن تبادل اطلاعات نمايد. يك رسا يا ISP اتصال به شبكه اطلاع رسانی و اينترنت را فراهم میآورد و جزء ضروری دسترسی و اتصال افراد به شبكه اينترنت میباشد.
2– حدود فعاليت ارائه كننده خدمات اطلاعرسانی و اينترنت رسا (ISP)به شرح ذيل میباشد:
2-1- شركتها يا مؤسسات ارائه كننده خدمات اطلاع رسانی و اينترنت رسا (ISP) تحت ضوابط و قوانين مشخص شده در كشور فعاليت مینمايند و میتوانند هم مستقلا و هم در ارتباط با شبكه اينترنت به فرآوری اطلاعات پرداخته و به كاربران خود عرضه نمايند.
2-2- ارائه مجموعه خدمات ارزش افزوده بر خط (on -line) و برون خط (off-line) برای كاربران خود.
2-3- فراهم آورنده دسترسی و همچنين تهيه و فرآوری محتوی برای كاربران خود.
2-4-انجام انواع فعاليتها برای آشنا نمودن كاربران در استفاده بهينه از شبكه اطلاعرسانی و اينترنت.
2-5– فراهم سازی خدمات، تهيه، توليد، توزيع يا ارائه اطلاعات براي كاربران مربوط.
3– ارائه كننده خدمات اطلاع رسانی و اينترنت رسا (ISP) با رعايت شرايط زير مجاز به فعاليت میباشند:
3-1- تهيه و نصب تجهيزات لازم به منظور برقراری ارتباطات و تبادل اطلاعات كاربران از قبيل شبكه داخلی (Locl Area Network – LAN) ،خطوط تلفن، رهياب ( router ) ، مودم، حافظههای پست الكترونيك، DNSو… به عهده رسا (ISP) میباشد.
3-2- تهيه و بكارگيری تجهيزات مورد نياز در شبكه خود، براساس استانداردهای اعلام شده از طرف وزارت پست و تلگراف و تلفن.
4– هر رسا (ISP)براي ارائه خدمات تلفنی صوتی – آوانت (VOIP) لازم است مجوز مربوط را طبق ضوابط قانونی از وزارت پست و تلگراف و تلفن كسب نمايد. اين امر، ارتباط كامپيوتر با كامپيوتر(گپ – chat ) را شامل نمیشود.
5– ارائه كننده خدمات اطلاع رسانی و اينترنت رسا (ISP) مكلف به رعايت شرايط و ضوابط فنی زير میباشند:
5-1- اشخاص حقوقی و شركتهای ثبت شده در ايران میتوانند متقاضی كسب مجوز رسا (ISP)باشند.
5-2– لازم است مدير اين مؤسسات و شركتها دارای شرايط زير باشد:
5-2-1– تابعيت ايران و پايبندی و التزام عملی به قانون اساسی جمهوری اسلام ايران.
5-2-2– متدين به يكی از اديان الهی و رسمی مندرج در قانون اساسی جمهوری اسلامی ايران.
5-2-3– دارای صلاحيت علمی درحد حداقل مدرك كارشناسی با 25سال سن.
5-2-4– عدم اشتهار به فساد اخلاقی و سابقه محكوميت كيفری براساس موازين اسلامی (كه موجب محروميت از حقوق اجتماعی باشد).
5-2-5– عدم عضويت در گروهكهای ضدانقلاب و غيرقانونی و هواداری از آنها (افرادي كه به جرم اعمال ضدانقلابی و يا عليه امنيت داخلی و خارجی، در دادگاههای انقلاب اسلامی محكوميت يافتهاند و همچنين كسانی كه عليه نظام جمهوری اسلامی فعاليت و يا تبليغ داشتهاند نمیتوانند مديريت مؤسسات و شركتهای رسا (ISP) را به عهده بگيرند.)
5-3– شركت رسا (ISP)دارای مسؤوليت قانونی بوده و نسبت به كليه ضوابط و تعهدات زير پاسخگو میباشد:
5-3-1- مؤسسات و شركتهای رسا (ISP)و كاربران برای محتوايی كه خود بر روی شبكه عرضه مینمايند طبق اين آييننامه مسؤول و پاسخگو میباشند.
تبصره – ارائه خدمات دسترسي به منابع اطلاعات، مشمول اين بند نمیباشد.
5-3-2- مسؤوليت رعايت قوانين مالكيت معنوی و حق تأليف و تصنيف به عهده ارائه كننده اطلاعات در شبكه میباشد.
5-3-3– امكان و اعمال برقراری پالايه (filter)در شبكه رسا (ISP)بايد فراهم باشد. ضوابط و مصاديق موارد پالايش (filtering) توسط شورای عالی اطلاعرسانی تصويب و اعلام میشود.
5-3-4– مسؤوليت رسا (ISP)در مورد دسترسی به اطلاعات عرضه شده توسط ديگران محدود به ايجاد امكان و اعمال برقراری پالايه در شبكه خواهد بود.
5-3-5– هر رسا(ISP)موظف است اطلاعات كلی كاربران و IPهای مربوط را ثبت و يك نسخه از آن را نيز به وزارت پست و تلگراف و تلفن اعلام نمايد.
5-3-6- به منظور پاسخگو بودن قانونی و حفظ حقوق افراد در مقابل اقدامات انجام شده خود، رسا (ISP) مجاز به عقد قرارداد اشتراك با افرادی است كه به سن قانونی انجام معاملات حقوقی رسيده باشند.
5-3-7- رسا (ISP)حق واگذاری امتياز بهرهبرداری بدون هماهنگی و تأييد وزارت پست و تلگراف و تلفن را ندارد.
5-3-8– به كارگيری هرگونه رمز برای تبادل اطلاعات مستلزم كسب موافقت مراجع مربوط و ثبت مشخصات، الگوريتم و كليد رمز مربوط و همچنين مشخصات متقاضی در دبيرخانه شورای عالی اطلاع رسانی (يا مرجعی كه معرفی مینمايد) میباشد و در غير اين صورت ممنوع میباشد.
5-3-9– رسا (ISP)موظف است خدمات مورد درخواست كاربر را با كيفيت مطلوب و براساس يك موافقت نامه كيفيت خدمات (Service Level Agreement – SLA)به كاربر ارائه نمايد. وزارت پست و تلگراف و تلفن به طور دورهای بر اساس ارزيابی كيفيت ارائه خدمات مؤسسات رسا (ISP) به كاربران، نسبت به رتبهبندی رساها (ISP) اقدام و آن را به اطلاع عموم میرساند.
تبصره – شركتهای مخابرات نيز موظف هستند درخصوص خدماتی كه به مؤسسات رسا (ISP)ارائه میكنند رعايت كيفيت مطلوب را نموده و براساس موافقتنامه كيفيت خدمات (SLA)عمل نمايند.
5-3-10– رسا (ISP)موظف است حتیالمقدور تمهيدات فنی لازم برای حفظ حقوق كاربران و جلوگيری از حمله به كامپيوترهای آنها را فراهم آورد.
5-3-11– رسا (ISP)موظف است براساس دستورالعملهای صادره از سوی وزارت پست و تلگراف و تلفن عمل نموده و مواردی كه مربوط به حقوق كاربران میباشد را به اطلاع آنها برساند.
5-3-12– رسا (ISP)موظف است اطلاعات مربوط به نحوه حفاظت از حريم خصوصی اطلاعات و ارتباطات افراد در شبكه خود را در اختيار كاربران قرار دهد.
5-3-13– رسا (ISP)در ارائه خدمات خود به كاربران موظف به رعايت قوانين مخابراتی كشور میباشد.
5-3-14– رسا (ISP)برای تأمين ارتباط اينترنت بينالمللی خود فقط از طريق نقاط تماس بينالمللی مجاز (ASP) يا مخابرات كشور مجاز میباشد.
5-3-15– حريم اطلاعات خصوصي كاربران از مصونيت برخوردار بوده و هرگونه دسترسی غيرقانونی توسط رساها و هر مرجع ديگر به فعاليتهای اينترنتی كاربران ممنوع میباشد.
5-3-16– رسا (ISP) موظف است بانك فعاليتهای اينترنتی كاربران خود را مطابق ضوابط مصوب كميسيون راهبردی قابل دسترسی وزارت پست و تلگراف و تلفن قرار دهد.
6– توليد و عرضه موارد زير توسط رساها (ISP) و كاربران ممنوع میباشد:
6-1- نشر مطالب الحادی و مخالف موازين اسلامی.
6-2– اهانت به دين اسلام و مقدسات آن.
6-3– ضديت با قانون اساسی و هرگونه مطلبی كه استقلال و تماميت ارضی كشور را خدشهدار كند.
6-4– اهانت به رهبری و مراجع مسلّم تقليد.
6-5- تحريف يا تحقير مقدسات دينی، احكام مسلّم اسلام، ارزشهای انقلاب اسلامی و مبانی تفكر سياسی امام خمينی (ره).
6-6- اخلال در وحدت و وفاق ملّی.
6-7– القاء بدبينی و نااميدی در مردم نسبت به مشروعيت و كارآمدی نظام اسلامی.
6-8– اشاعه و تبليغ گروهها و احزاب غيرقانونی.
6-9– انتشار اسناد و اطلاعات طبقه بندی شده دولتی و امور مربوط به مسائل امنيتی، نظامی و انتظامی.
6-10- اشاعه فحشاء و منكرات و انتشار عكسها و تصاوير و مطالب خلاف اخلاق و عفت عمومی.
6-11– ترويج مصرف سيگار و مواد مخدّر.
6-12– ايراد افترا به مقامات و هر يك از افراد كشور و توهين به اشخاص حقيقی و حقوقی.
6-13– افشاء روابط خصوصی افراد و تجاوز به حريم اطلاعات شخصی آنان.
6-14– انتشار اطلاعات حاوی كليدهای رمز بانكهای اطلاعاتی، نرم افزارهای خاص، صندوقهای پست الكترونيكی و يا روش شكستن آنها.
6-15- فعاليتهای تجاری و مالی غيرقانونی و غيرمجاز از طريق شبكه اطلاع رسانی و اينترنت از قبيل جعل، اختلاس، قمار و…
6-16-خريد، فروش و تبليغات در شبكه اطلاع رسانی و اينترنت از كليه كالاهايی كه منع قانونی دارند.
6-17– هرگونه نفوذ غيرمجاز به مراكز دارنده اطلاعات خصوصی و محرمانه و تلاش در جهت شكستن قفل رمز سيستمها.
6-18– هرگونه حمله به مراكز اطلاع رسانی و اينترنتی ديگران برای از كار انداختن و يا كاهش كارآيی آنها.
6-19– هرگونه تلاش برای انجام شنود و بررسی بستههای اطلاعاتی در حال گذر در شبكه كه به ديگران تعلق دارد.
6-20– ايجاد هرگونه شبكه و برنامه راديويی و تلويزيونی بدون هدايت و نظارت سازمان صدا و سيما.
7– نحوه صدور مجوز:
7-1– بررسی تقاضا و صدور مجوز براساس اين آيين نامه توسط وزارت پست و تلگراف و تلفن صورت میگيرد.
7-2- تعيين صلاحيت حفاظتی متقاضيان طي استعلام رسمی از مراجع ذيصلاح (وزارت اطلاعات، دادگستري و نيروي انتظامي) صورت خواهد گرفت و چنانچه ظرف يك ماه اعلام نظر نكنند به منزله موافقت تلقی میشود. (برای دستگاههای دولتی نياز نمیباشد).
7-3– ارائه انواع خدمات بر روی شبكه اطلاع رسانی كه طبق مقررات كشور نياز به مجوز خاص ديگري دارد منوط به كسب مجوز مربوط از دستگاه مسؤول خواهد بود. اين دستگاهها ضمن نظارت، موارد تخلف را به وزارت پست و تلگراف و تلفن اعلام ميكنند.
7-4- كليه دستگاههای دولتی و نهادهای عمومی در ارائه خدمات اطلاع رسانی و اينترنتی موظفند در محدوده وظائف و مأموريت سازمانی خود فعاليت نمايند.
8– نحوه نظارت:
مسؤوليت نظارت بر حسن اجرای اين آيين نامه برعهده وزارت پست و تلگراف و تلفن خواهد بود و اين وزارت به طور دورهای و موردی گزارش نظارت بر اجراي اين آييننامه را به كميسيون راهبردی اعلام مینمايد.
9– در صورت تخطی از موارد مندرج در اين مصوبه، مجازاتهای اعمال شده شامل تذكر، قطع موقت مجوز، لغو پروانه و طرح در دادگاهها و محاكم قانونی بسته به نوع تخلف براساس قوانين و ضوابط ذيربط برعهده كميسيون راهبردی میباشد كه براساس گزارش نظارتی وزارت پست و تلگراف و تلفن بررسی و اعلام نظر مینمايد.
10– نظر كميسيون راهبردی لازم الاجراء و قطعی است، ليكن مانع شكايت و اقامه دعوی افراد ذینفع در محاكم نخواهد بود.
11– رساها موظفند از كاربران خود براساس مندرجات اين آييننامه تعهدنامه رعايت ضوابط اخذ نمايند.
1– دفتر خدمات دسترسی حضوری به شبكههای اطلاع رسانی و اينترنت (Coffeenet) محلی برای دسترسی حضوری مشتريان و كاربران به شبكه اطلاع رسانی ( اينترنت و اينترانت ) میباشد.
2– اين دفاتر، ضمن رعايت ضوابط مندرج در اين آييننامه، واحد صنفی محسوب میشوند و مشمول قانون نظام صنفی بوده و مجوز لازم توسط اتحاديه صنفی صادر میشود.
تبصره – اتحاديه صنفی بايد تصوير مجوز صادره را همزمان با تحويل به متقاضی به وزارت پست و تلگراف و تلفن نيز ارسال نمايد.
3– اشخاص متقاضی بايد دارای شرايط عمومی ذيل باشند:
1- تابعيت جمهوري اسلامي ايران.
2- اعتقاد به دين مبين اسلام و يا يكي از اديان شناخته شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ايران.
3- پايبندی به قانون اساسی جمهوری اسلامی ايران.
4- عدم اشتهار به فساد اخلاقی و نداشتن سوء پيشينه كيفری و عدم اعتياد به مواد مخدر.
5- داشتن برگه پايان خدمت و يا معافيت دائم از خدمت نظام وظيفه برای آقايان.
6- متأهل با داشتن حداقل 30سال سن.
3-1– اين محل بايد در معرض ديد و نظارت عمومی باشد و رعايت ضوابط اماكن عمومی الزامی میباشد.
3-2– ارتباط اينترنتی اين دفاتر فقط از طريق مؤسسات و شركتهای رسا (ISP)مجاز میباشد.
3-3– ارائه خدمات ارتباطی ديگر مثل تلفن اينترنتی – آوانت (VOIP) مستلزم كسب مجوز مربوط میباشد.
3-4– رعايت ضوابط مندرج در ماده 6 آييننامه مؤسسات و شركتهای رسا (ISP) الزامی است.
تبصره– آييننامه اجرايی اين ماده توسط اتحاديه صنفی تهيه و به تصويب كميسيون راهبردی شورای عالی اطلاع رسانی میرسد.
4– نام و نشانی كامل و شماره تلفن و نمابر، رايانامه (Email) و شماره پروانه كسب بايد در سربرگهای دفتر خدمات درج بوده و پروانه كسب و مرجع خط ارتباطي از رسا (ISP) مربوط به صاحب مجوز، هر يك به طور جداگانه در منظر عموم در دفتر نصب شود.
5– به منظور پاسخگو بودن قانونی و حفظ حقوق افراد در مقابل اقدامات انجام شده خود، مشخصات هويتی، آدرس كاربر، ساعت شروع و خاتمه كار كاربر و IP تخصيصي را در دفتر روزانه ثبت و در صورت حساب كاربر نيز ذكر نمايد.
6– دفاتر و كاربران براي محتوايی كه خود توليد و عرضه مینمايند مطابق مقررات و ضوابط قانونی موجود كشور از جمله رعايت قوانين و مقررات حق مالكيت معنوی، مسؤول و پاسخگو میباشند.
7– توليد و عرضه موارد زير توسط شبكههای انتقال اطلاعات رايانهای ممنوع میباشد:
7-1- نشر مطالب الحادی و مخالف موازين اسلامی.
7-2– اهانت به دين اسلام و مقدسات آن.
7-3– ضديت با قانون اساسی و هرگونه مطلبی كه استقلال و تماميت ارضي كشور را خدشهدار كند
7-4– اهانت به رهبری و مراجع مسلّم تقليد
7-5– تحريف يا تحقير مقدسات دينی، احكام مسلّم اسلام، ارزشهای انقلاب اسلامی و مبانی تفكر سياسی امام خمينی(ره).
7-6– اخلال در وحدت و وفاق ملّی.
7-7- القاء بدبينی و نااميدی در مردم نسبت به مشروعيت و كارآمدی نظام اسلامی.
7-8– اشاعه و تبليغ گروهها و احزاب غيرقانونی.
7-9- انتشار اسناد و اطلاعات طبقه بندی شده دولتی و امور مربوط به مسائل امنيتی، نظامی و انتظامی.
7-10– اشاعه فحشاء و منكرات و انتشار عكسها و تصاوير و مطالب خلاف اخلاق و عفت عمومی.
7-11– ترويج ترور، خشونت و آموزش ساخت مواد تخريبی از قبيل مواد محترقه و يا منفجره.
7-12– ترويج مصرف مواد مخدّر.
7-13– ايجاد هرگونه شبكه و برنامه راديويی و تلويزيونی بدون هدايت و نظارت سازمان صدا و سيما.
7-14– ايراد افترا به مقامات و هريك از افراد كشور و توهين به اشخاص حقيقی و حقوقی.
7-15– افشاء روابط خصوصی افراد و تجاوز به حريم اطلاعات شخصی آنان.
7-16– انتشار اطلاعات حاوی كليدهای رمز بانكهای اطلاعاتی، نرم افزارهای خاص، صندوقهای پست الكترونيكی و يا روش شكستن آنها.
7-17– فعاليتهای تجاری و مالی غيرقانونی و غيرمجاز از طريق شبكه اطلاع رسانی و اينترنت از قبيل جعل، اختلاس، قمار و…
7-18– خريد، فروش و تبليغات در شبكه اطلاع رسانی و اينترنت از كليه كالاهايي كه منع قانونی دارند.
7-19– هرگونه نفوذ غيرمجاز به مراكز دارنده اطلاعات خصوصی و محرمانه و تلاش برای شكستن قفل رمز سيستمها.
7-20– هرگونه حمله به مراكز اطلاع رسانی و اينترنتی ديگران براي از كار انداختن و يا كاهش كارآيی آنها.
7–21- هرگونه تلاش برای شنود و بررسی بستههای اطلاعاتی در حال گذر در شبكه كه به ديگران تعلق دارد.
7-22– ترويج مصرف سيگار
8– كميسيون راهبردی شورای عالی اطلاع رسانی در استان تهران و كميته هاي استاني در استانها متشكل از مدير امور ديتا شركت مخابرات استان، نماينده اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، نماينده دادگستری استان، نماينده اتحاديه صنفی، نماينده صدا و سيماي استان، زير نظر شركت مخابرات استان بر گردش كار اين دفاتر نظارت داشته و در صورت تخلف از مفاد اين آيين نامه به نحو ذيل اقدام میشود. نحوه اقدام در ساير زمينه ها مطابق قانون و مقررات نظام صنفی میباشد.
با اعلام وزارت پست و تلگراف و تلفن، اتحاديه صنفي نسبت به لغو موقت پروانه ظرف مدت 48ساعت اقدام و دفتر تعطيل ميشود و اتحاديه موظف است پس از رفع تخلف، ظرف مدت 48ساعت اجازه ادامه كار دفتر را صادر نمايد. در صورت تعلل اتحاديه صنفی، وزارت پست و تلگراف و تلفن مستقيماً از طريق قوه قضائيه اقدام مینمايد.
تبصره 1– چنانچه تخلف ازموارد بند يك تا سيزده ماده 7 اين آييننامه باشد براي بار اول، به مدت سه ماه پروانه فعاليت لغو موقت می شود و با كسب ضمانت عدم تخلف مجدد ازصاحب پروانه، لغو موقت پروانه ملغي ميشود و براي تخلف بار دوم، پروانه به طور دائم لغو ميشود و فرد حقيقي و حقوقي صاحب پروانه، مجاز به دريافت پروانه جديد در سراسر كشور نخواهد بود.
تبصره 2– چنانچه تخلف از موارد بند چهارده تا بيست و دو ماده 7 اين آيين نامه باشد براي بار اول كتباً به صاحب پروانه تذكر داده ميشود، بار دوم، پروانه به مدت يك ماه لغو موقت و با رفع تخلف و اخذ تعهد عدم تخلف از صاحب پروانه، لغو موقت پروانه ملغي ميشود، براي تخلف بار سوم، پروانه به مدت 6ماه لغو مجدد و براي تخلف بار چهارم، پروانه به طور دائم لغو ميشود و فرد حقيقي و حقوقي صاحب پروانه مجاز به دريافت پروانه جديد در سراسر كشور نخواهد بود.
تبصره 3– نظر كميسيون راهبردي و كميته هاي استاني در خصوص جرايم و مجازاتهاي فوق، لازم الاجرا و قطعي است لكن مانع شكايت و اقامه دعوي افراد ذينفع در محاكم نخواهد بود.
9– از تاريخ تصويب اين آييننامه كليه دفاتر موجود در تهران و شهرستانها موظفند حداكثر ظرف مدت دو ماه نسبت به تقاضاي اخذ مجوز لازم مطابق مفاد اين آييننامه اقدام نمايند.
10– تا تأسيس اتحاديه دفاتر خدمات حضوري اينترنت، متقاضيان به اتحاديه همگن كه وزارت بازرگاني معرفي مینمايد مراجعه خواهند نمود.
نسخه PDF این مقرره را نیز میتوانید از اینجا دریافت نمایید:
نظرات کاربران