شيوه نامه اجرايي ماده (۳۹) آيين نامه اجرايي ماده (۱۴) الحاقي قانون مبارزه با پولشويي مبني بر استقرار كاركنان واحد مبارزه با پولشويي بانك ها و موسسات اعتباري در مركز اطلاعات مالي مصوب 1402,07,30

دسته بندی : مقالات حقوقی
تاریخ انتشار : 1403-06-08

ماده واحده – يكي از اعضاي واحد مبارزه با پولشويي بانك ها و موسسات اعتباري بايستي در اجراي مقررات موضوع ماده (۳۹) آيين نامه اجرايي و منبطق بر تبصره هاي ذيل اين ماده به مركز اطلاعات مالي معرفي شود.

تبصره ۱ – فرد معرفي شده با در نظر گرفتن تمامي ملاحظات ذيل توسط بالاترين مقام اجرايي به صورت كتبي به مركز اطلاعات مالي معرفي خواهد شد:

۱ – فرد معرفي شده بايستي الزاماً از اعضاي واحد مبارزه با پولشويي بوده باشد و حداقل سابقه يكسال فعاليت در حوزه مبارزه با پولشويي شخص مشمول را داشته باشد.

۲ – فرد معرفي شده بايد اختيار دسترسي به كليه اطلاعات شخص مشمول را داشته باشد و در اسرع وقت تمامي نيازهاي اطلاعاتي مركز را برطرف نمايد. در اين راستا واحد مبارزه با پولشويي موظف خواهد بود نسبت به انجام هرگونه همكاري با ايشان اقدام نمايد.

۳ – تمامي امورات پرسنلي، پرداختي، رفاهي و اجراي كليه شرايط قرارداد شغلي فرد معرفي شده با شخص مشمول مربوطه خواهد بود.

۴ – به استناد تبصره (۲) ماده (۷) مكرر قانون و همچنين مقررات فوق الذكر؛ فرد معرفي شده بايد پس از درخواست مركز و پس از بررسي و تاييد سوابق كاري ايشان توسط مركز اطلاعات مالي، منطبق بر شرايط مندرج در تبصره (۲) اين شيوه نامه؛ به مركز اطلاعات مالي مراجعه نمايد.

۵ – مدت زمان ماموريت افراد معرفي شده يكسال از تاريخ شروع به كار مي باشد. بديهي است در صورت درخواست مركز مدت مذكور قابل تمديد خواهد بود.

۶ – جهت تسهيل امور و جلوگيري از ايجاد مشكلات پرسنلي احتمالي؛ واحد مبارزه با پولشويي شخص مشمول موظف است پس از انجام هماهنگي هاي داخلي؛ سوابق هويتي، تحصيلي، شغلي و مهارتي شخص معرفي شده را تهيه نموده و قبل از مراجعه حضوري ايشان، جهت بررسي به مركز ارسال نمايد.

تبصره ۲ – در تعيين شرح وظايف افراد معرفي شده؛ مركز اقدام به گروه بندي بانك ها و موسسات اعتباري در دو گروه به شرح ذيل نموده كه هر يك از بانك ها و موسسات موظفند بر اساس اعلام مركز نسبت به اجراي موضوع اقدام نمايند. بديهي است امكان تغيير گروه بندي اشخاص مشمول بر اساس تشخيص مركز وجود خواهد داشت.

گروه اول – آن دسته از بانك ها و موسسات اعتباري كه نسبت به معرفي افراد بر اساس درخواست مركز و منطبق بر شرايط مشخص شده در تبصره (1) اقدام نمايند؛ اين افراد بر اساس حجم فعاليت،‌ ساختار سازماني و گستردگي تشكيلات شخص مشمول به صورت پاره وقت و در روزهاي مشخص در هر هفته جهت انجام وظايف ذيل در محل مركز اطلاعات مالي حاضر خواهند شد؛‌ محل استقرار اين افراد در مركز نمي باشد و افراد صرفاً در روزهاي تعيين شده به مركز مراجعه خواهند نمود.

۱ – همكاري و انجام اقدامات لازم در راستاي رفع ابهامات، ارائه آموزش هاي ثانويه به شخص مشمول و نهايتاً اجراي صحيح اقدامات مبارزه با پولشويي در اشخاص مشمول پس از دريافت آموزش هاي لازم توسط مركز.
مهمترين اين اقدامات به شرح ذيل است:

1 – 1 – همكاري در راستاي تدقيق و رسيدگي به گزارش هاي معاملات و عمليات مشكوك به پولشويي ارسالي يا مرتبط با شخص مشمول ذي ربط (اعم از STR و SAR) و انجام اقداماتي اعم از پيگيري تكميل اطلاعات ارسالي در قالب و ساز و كار تعيين شده؛ بررسي، تحقيق،‌ اولويت بندي و اظهار نظر پيرامون گزارش هاي ارسالي و همكاري در راستاي رديابي وجوه و انتقال اموال در بانك يا موسسه مربوطه؛

2 – 1 – همكاري لازم در جهت تسهيل و اجراي اثربخش اقدامات مركز و اشخاص مشمول در خصوص بروزرساني، اطلاع رساني، نظارت، ارائه آموزش هاي لازم و اجراي اقدامات مقتضي پيرامون فهرست هاي اشخاص با خطر بالا، اشخاص تحت مراقبت، اشخاص مظنون، توقيفي، تحريمي و فهرست مغايرت ها (موضوع ماده 9 و بندهاي 18 تا 22 ماده 1 آيين نامه اجرايي) و همچنين اقدامات مرتبط با فهرست مناطق پرخطر (موضوع ماده 11 آيين نامه اجرايي).

3 – 1 – همكاري لازم جهت ارسال صحيح و استاندارد اطلاعات توسط اشخاص مشمول در قالب هاي استاندارد و ساز و كارهاي ابلاغي؛ همچون ارسال گزارش هاي تعاملات نقدي بيش از سقف مقرر (CTR)، گزارش هاي اطلاعات وكالت نامه ها و حساب هاي وكالتي (PAR)، گزارش هاي معاملات پرخطر (TTR)، ارسال صورت حساب هاي درخواستي و پاسخ دهي به استعلامات توسط بانك هاي مربوطه و همچنين ارسال گزارش هاي پايه بانكي؛.

۲ – همكاري در ارزيابي ريسك بانك هاي عامل در راستاي تدوين سند ملي ارزيابي ريسك؛

۳ – شناسايي زيرساخت هاي سيستمي مبارزه با پولشويي در بانك مربوطه و ارائه گزارش هاي دوره اي به مركز.

گروه دوم: آن دسته از بانك ها و موسسات اعتباري كه نسبت به معرفي افراد بر اساس درخواست مركز و منطبق بر شرايط مشخص شده در تبصره (۱) اقدام نمايند؛ اين افراد علاوه بر انجام وظايف تعيين شده براي افراد گروه اول، اقدام به انجام وظايف ذيل نيز خواهند نمود. كليه اين افراد به صورت تمام وقت در محل مركز اطلاعات مالي مستقر خواهند شد و ممكن است به صورت موردي و حسب ضرورت جهت تسهيل انجام اقدامات به بانك و موسسه اعتباري مربوطه مراجعه نمايند.

۱ – پس از ايجاد دسترسي از سامانه گزارش معاملات و عمليات مشكوك به پولشويي مركز براي اين افراد؛ بررسي و ارزيابي تمامي گزارشات واصله از شخص مشمول مربوطه و پيگيري كليه اقدامات لازم جهت ارسال صحيح و استاندارد گزارش معاملات و عمليات مشكوك به پولشويي و تامين مالي تروريسم در قالب هاي استاندارد و ساز و كارهاي ابلاغي مركز بر عهده اين افراد خواهد بود. نمونه اي از اين اقدامات عبارت اند از:

1 – 1 – ارزيابي و پيگيري تكميل صحيح قالب هاي استاندارد صورتحساب ها (فايل اكسل 68 ستوني)؛

1 – 2 – ارزيابي و پيگيري تكميل صحيح قالب استاندارد اقلام اطلاعاتي (فايل اكسل 57 ستوني) و تكميل بر اساس راهنماي اعلام شده.

1 – 3 – ارزيابي و پيگيري تكميل صحيح فرم شرح گزارش و همچنين پيگيري انجام بررسي هاي لازم، تكميل اطلاعات، اولويت بندي و اعلام نظر توسط واحد مبارزه با پولشويي به انضمام هر گزارش.

1 – 4 – بررسي و ارائه گزارش آماري از تعداد گزارش هاي ارسال شده توسط بانك مربوطه و تعداد گزارش هاي استخراج شده از سامانه مبارزه با پولشويي (AML)، سامانه كشف تقلب و همچنين گزارش هاي دريافتي از شعب و ارائه آموزش هاي لازم به واحد مبارزه با پولشويي شخص مشمول در صورت نياز.؛

Rate this post

نظرات کاربران

نام و نام خانوداگی
متن پیام

در حال بارگیری کپچا ...

رزرو مشاوره