ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی(اصلاحی ۱۴۰۳/۰۳/۳۰): مجازاتهای تعزیری به هشت درجه تقسیم میشود:
درجه ۱
درجه ۲
درجه ۳
درجه ۴
درجه ۵
درجه ۶
درجه ۷
درجه ۸
تبصره ۱ ـ موارد محرومیت از حقوق اجتماعی همان است که در مجازاتهای تبعی ذکر شدهاست.
تبصره ۲ ـ مجازاتی که حداقل آن منطبق بر یکی از درجات فوق و حداکثر آن منطبق با درجه بالاتر باشد، از درجه بالاتر محسوب میشود.
تبصره ۳ ـ درصورت تعدد مجازاتها، مجازات شدیدتر و در صورت عدم امکان تشخیص مجازات شدیدتر، مجازات حبس ملاک است. همچنین اگر مجازاتی با هیچیک از بندهای هشتگانه این ماده مطابقت نداشته باشد مجازات درجه هفت محسوب میشود.
تبصره ۴ ـ مقررات این ماده و تبصرههای آن تنها جهت تعیین درجه مجازات است و تأثیری در میزان حداقل و حداکثر مجازاتهای مقرر در قوانین جاری ندارد.
تبصره ۵ ـ ضبط اشیاء و اموالی که در ارتکاب جرم به کار رفته یا مقصود از آن به کارگیری در ارتکاب جرم بوده است از شمول این ماده و بند (ب) ماده (۲۰) خارج و در مورد آنها برابر ماده (۲۱۵) این قانون عمل خواهد شد. در هر مورد که حکم به مصادره اموال صادر میشود باید هزینههای متعارف زندگی محکوم و افراد تحت تکفل او مستثنی شود.
تبصره ۶ – تمام حبسهای ابد غیرحدی مقرر در قانون به حبس درجه یک تبدیل میشود.
مجموعه وکیل سوال با مدیریت خانم ام البنین تنکابنی رضایی، با ارائه مجموعهای گسترده از مقالات حقوقی تخصصی و قوانین بهروز، بستری مناسب برای افزایش آگاهی حقوقی شما فراهم میکند. از مشاورههای تخصصی در حوزههای مختلف حقوقی، تا راهنماییهای عملی در مواجهه با پروندههای پیچیده، میتوانید از محتوای آموزشی و مقالات ما بهرهمند شوید. با مراجعه به وبسایت وکیل سوال، به آخرین قوانین و مقالات حقوقی دسترسی پیدا کنید و از تیم حرفهای ما برای راهنمایی بیشتر در امور حقوقی خود استفاده کنید.
وکیل سوال،همراه شما در مسیر عدالت
ممنون بابت انتشار اصلاحیه این ماده.
با سلام. ممنون از همراهی شما دوست گرامی.
مقاله بسیار مفیدی است
ممنون از حسن توجه شما همراه گرامی.